Знаете ли какъв е Вашият

HER2-статус

ПРИ ДИАГНОЗА РАК НА ГЪРДАТА?
Попитайте Вашия лекар –

ОТ ТОВА ЗАВИСИ ЖИВОТЪТ ВИ!

  • Ракът на гърдата е най-често срещаното злокачествено заболяване при жените.
  • Колкото по-рано се открие, толкова по-успешно се лекува.
  • Ракът на гърдата не е еднородно заболяване.
  • Съществуват различни форми, които трябва да се диагностицират правилно.
  • HER2 – положителният рак на гърдата расте и се разпространява бързо и изисква специално лечение, което дава шанс за излекуване.

Уважаеми дами,
Обръщам се към вас не само като професионален психолог, а и като жена, която е изминала трудния път на борещата се с рак на
гърдата, на борещата се за своят живот. През 1987г. научих за поставената ми диагноза. Бях само на 37 години. Първата ми реакция беше шок. Страхувах се за себе си, страхувах се за семейството си, страхувах се за живота си. На следващата сутрин се събудих с ново мислене. Осъзнах, че имам шанс. Ракът може да бъде опериран, ракът може да бъде излекуван. Хванах се здраво за шанса,който имах. Това беше едно ново начало за мен. Казах си : “Няма да се предам! Ще се боря докрай!” От момента, в който разбрах за поставената ми диагноза, започнах всеки ден да събирам информация. Ден, в който нищо не бях направила по въпроса беше празен за мен. Може би някоя от вас би казала: “Не знам дали съм достатъчно силна да се преборя.” Аз бих отговорила, че човек не познава достатъчно себе си. Ние попадаме непрекъснато в нови ситуации, които предизвикват ново разгръщане на личността. Нали ви се е случвало да бъдете изненадани от себе си? Това, което ви съветвам, е да не се предавате на страха. Страхът блокира потенциалите и разума. Стремете се към търсене на решения, а не към търсене на препятствия и оправдания. Когато се преборите с болестта, ще видите колко положителни качества сте развили. Някоя от вас със сигурност ще възкликне: “Не съм предполагала, че ще намеря толкова сили в себе си!”
Помнете: Вие сте силни! В действителност или в потенция, вие сте силни!

Д-р Симеонова